Skip to main content

logo hetnestkastje liggend witteletters

Schietstraat 16 8900 Dikkebus Mail ons 057 20 30 13

extra nieuwsbrief

Beste ouder(s), 

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen van onze scholengemeenschap Ieper - Rand Heuvelland om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.

Wat betekent dit voor onze school?
Alle lessen worden geschorst maar we blijven de noodopvang verzekeren voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders(65 plus).

Zoals voorzien en gevraagd door de overheid voorziet de school in noodopvang. Dit vooral voor mensen die werkzaam zijn in de zorgsector, veiligheidsdiensten of kinderen die opgevangen zouden worden door grootouders. Kinderen van de wijkafdeling(en) worden in eerste instantie opgevangen in de wijkafdeling.
Omdat de situatie snel evolueert en er vaak nieuwe richtlijnen worden uitgevaardigd, sturen wij onze aanpak, volgens de laatste richtlijnen, indien nodig bij. Verdere communicatie hierover verloopt via e-mail, elektronische kanalen.

Indien u zelf kan instaan voor de opvang van uw kinderen vragen wij u uitdrukkelijk om zelf te voorzien in opvang. De bedoeling van deze maatregel is om de besmetting in te dijken. Dit kan enkel door geen grote groepen samen te zetten. In dit opzicht, doen we een oproep om de noodopvang zo kleinschalig mogelijk te houden.

Alle maatregelen gaan in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duren t.e.m. 3 april 2020.

Enkele concrete richtlijnen :
 Stuur geen zieke kinderen of kinderen met ziektesymptomen naar de noodopvang.
Bij het vaststellen van ziektesymptomen bij aanwezige kinderen, tijdens de noodopvang, worden deze kinderen uit de groep gehaald. Daarna worden de ouders gecontacteerd om het kind onmiddellijk van school af te halen.
 Er worden geen warme maaltijden voorzien. Wie naar de noodopvang komt brengt picknick mee.
 Er worden geen rijen onder toezicht georganiseerd.
 De betalende voor- en naschoolse opvang wordt verder georganiseerd.

 

Met vriendelijke groeten,


Directies Scholengemeenschap Ieper - Rand Heuvelland