Skip to main content

logo hetnestkastje liggend witteletters

Schietstraat 16 8900 Dikkebus Mail ons 057 20 30 13

Coronavirus, mogelijke besmetting

Beste ouders,

Deze morgen kreeg ik het nieuws dat er een kind op onze school mogelijks besmet is met het coronavirus. Ik heb eerst het schoolbestuur verwittigd, daarna alle leerkrachten en nu stuur ik een mail naar alle ouders om jullie om de hoogte te brengen.
Ik wil zeker geen paniek zaaien. Maar jullie hebben wel het recht op de juiste informatie. Het kind ging donderdag nog gewoon naar school en was niet ziek. Donderdagnacht kreeg ze koorts en tegen vrijdagochtend had ze een snotneus en hoest. Ze werd vrijdag niet naar school gestuurd. De huisarts kon griep uitsluiten omdat ze dit al begin februari gekregen had. De dokter gaf de diagnose dat het
het 'in alle waarschijnlijkheid om het coronavirus gaat'. We zijn echter niet 100% zeker omdat er momenteel geen tests meer afgenomen worden. Er zijn te weinig tests op voorraad en die worden voorbehouden voor risico/kritieke patiënten en verplegend personeel. Het gezin is meteen in thuisquarantaine geplaatst om te voorkomen dat het virus zich verder zou verspreiden.
De symptomen: koorts en hoest werd ook reeds vastgesteld bij andere kinderen maar ook zonder bevestiging dat het wel degelijke het coronavirus is. Het kind heeft maar één dag koorts gehad en heeft momenteel een gewone verkoudheid.

Wat zijn de extra maatregelen van Zorg en gezondheid in dergelijke gevallen?
1) Wees extra alert voor de symptomen bij iedereen in uw gezin: koorts en hoesten.
2) Meet bij uw kinderen en uzelf 2 x per dag de koorts.
3) Heb nog meer aandacht voor de veiligheidsmaatregelen: meer handhygiëne + meer afstand bewaren t.o.v. elkaar.
4) Heb je symptomen, of iemand uit je onmiddellijke omgeving, zeker thuisblijven en de dokter contacteren

We houden u op de hoogte...
Wees alert maar panikeer niet.

Met vriendelijke groeten,
Juf Kathy